Kako urediti spavaću sobu ?

Planirate urediti svoju spavaću sobu, a ostali ste bez ideja ?

Donosim vam nekoliko korisnih savjeta kako i zašto urediti prostor u kojem provedete skoro pola svog života.

Boje kojima uređujete spavaću sobu trebaju biti nježne,važno je da izbjegnete jake i stimulirajuće boje ( primjerice : crvena i zlatna boja ).
Prave boje su one koje izazivaju osjećaj ugode i smirenosti.


A ako je već crvena boja ona za koju ste se odlučili, najbolje bi bilo da samo jedan zid obojite u crveno, a ostale ipak u neke neutralnije boje. Radije "crveni" dojam sobe prezentirajte raznim sitnicama u sobi. To može biti uzorak na prekrivaču, pokoji jastuk no isto je važno kombinirati s neutralnim bojama te crnom kako bi se stvorio efekt kontrasta. Isto vrijedi i kod narančaste boje.

Odlučite li se da zidove vaše sobe krasi plava boja, uzmite toplije nijanse kako vaša soba nebi odavala dojam hladnoće. Kod plavih zidova važno je odabrati namještaj bijele boje, kako bi opet stvorili taj kontrast koji podiže izgled vaše sobe, i svakako u sobu dodajte vazu s cvijećem.

Ljubičasta boja zidova posljednji je modni trend, no i s njom valja pravilno postupati da spavaću sobu ne biste pretvorili u mračnu rupu. Ako obojite zidove u ovu boju, namještaj neka bude sa ogledalima, a tkanine neka odaju dojam finoće. Detalji sive ili srebrne boje kao što su super moderne tapete odlično će se uklopiti sa ovom bojom. A što se tiče uzoraka, pravilno odabran crno bijeli zebrasti uzorak savršeno će se uklopiti u vašu malu oazu.

Prema popularnom feng shui-u boje zidova možete odabrati i prema natalnoj karti.
http://www.astrotheme.fr/partenaires/carte.php?partenaire=9999&lang=en

Kad ste odabrali boju zidova svoje spavaće sobe, slijedi odabir namještaja.
Danas kad postoji pravo konkurentsko tržište, lako je doći do raznih stilova i brandova namještaja po različitim cijenama.
No, najvažnije je odabrati svoj stil. On će odrediti odabir svega, od boje, materijala, pa do najsitnijih stvari koje će krasiti sobu.
Svakim stilom kojeg odaberete dominirat će određeni materijal koji će ocrtavati vašu osobnost.
Bilo to drvo, željezo, koža ( humanije je odlučiti se za umjetnu ) ili neki drugi materijal, važno je znati to kombinirati s ostalim stvarima u sobi.

Donosim vam nekoliko slika koje vam mogu poslužiti kao ideje kod uređivanja :





















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

1 komentari:

Unknown kaže...

Ja obožavam ljubičastu boju i baš sam u procesu uređenja spavaće sobe. Dizajner interijera
mi je preporučio svjetliju ljubičastu u kombinaciji sa bijelim kako bi se razbila jednoličnost i kako ne bi ipak pretjerala s istom bojom i postigla kontra efekt.

Objavi komentar